lauantai 28. helmikuuta 2009

There's plenty more slags in the sea

Ainaisen itsekkään — joskin myös erittäin perustellun ja osaavan — avautumisen sijasta halusin vaihteeksi olla epäitsekäs ja tarjota erikoisosaamistani koko blogosfäärin riemuksi ja hyödyksi. Mietin tovin, missä aiheessa asiantuntemukseni olisi sitä luokkaa, että minulla todella olisi useimmille lukijoilleni annettavaa. Hyvin lyhyen pohdinnan jälkeen ymmärsin suurimman vahvuuteni olevan keskustelutaito vastakkaisen sukupuolen kanssa. Siispä seuraavaksi annan muutamien esimerkkien avulla (lähinnä miehille) neuvoja oikeasta kommunikointitavasta.

Eräs erityisen vaikea laji on kysymyksiin vastaaminen. Tässä muutama mahdollisesti eteen tuleva kysymys, hieman analyyttista pohdiskelua niiden luonteesta, ja tietysti universaalisti parhaaksi todettu vastaus.
 

K: "Onko takapuoleni sinusta iso?"

Tämä on kysymys, joka saattaa tulla eteen toistuvasti ja täysin satunnaisesti, ilman minkäänlaista näkyvää syytä. Siispä siihen kannattaa olla varautunut niin, että osaa vastata toista osapuolta miellyttävästi tai vähintään tyydyttävästi vaikka kesken yöunien.

Totuushan on, että tähän kysymykseen ei ole yksiselitteisen oikeaa vastausta. Rehellinen "ei" ei yleensä mene läpi vaan tulkitaan mielistelyksi. Tässä tilanteessa voi kuitenkin käyttää hyödyksi sitä tosiseikkaa, että naiset ovat imarreltuja miehen ollessa kiinnostuneita heistä ja kysellessä heiltä kysymyksiä jalkapallosta puhumisen sijaan. Siispä tilanteesta selviää parhaiten esittämällä tarkoin valitun vastakysymyksen, joka johtaa varmasti lämminhenkiseen mutta lyhyeen keskusteluun.

    V: "Mihin verrattuna?"

 

K: "Saako tämä toppi minut näyttämään hyvältä?"

Tämä kysymys on sikäli helpommin ennakoitava kuin edellinen, että tähän törmää useimmiten makutuomarina ostosreissuilla tai heti niiden jälkeen kotona. Ennalta varautuminen kuitenkin kannattaa, ettei erehdyksessä tule sanoneeksi mitään ikävää tai etenkään loukkaavaa.

Olisi helppo turvautua samaan vastakysymykseen kuin yllä, mutta mikäli käyttää sitä toistuvasti, saattaa antaa toiselle täysin perusteetta mielikuvan, ettei oikeasti ole miettinyt asiaa eikä ehkä vastaa vilpittömästi ja täydestä sydämestään. Koska ulkonäköpaineet ovat yhteiskunnassamme naisille ainainen rasite, hyvä vastaus johdattaa keskustelun pois moisista ja siirtää sen sujuvasti johonkin toiseen, huomattavasti vähemmän tunnekuohuja nostattavaan aiheeseen. Tässä yhteydessä mitä luonnollisin aihe on tekstiilit, joiden ominaisuuksia voi pohdiskella vaarattoman objektiivisesti.

    V: "Kulta, ei vaatteiltakaan mitä tahansa voi vaatia."

 

K: "Miksi kaikkien miesten pitää olla täysiä sikoja?"

En lainkaan tiedä miksi, mutta jostain syystä tämäkin kysymys tuntuu nousevan esiin melko usein. Olen huomannut sen seuraavan aika nopeasti muita kysymyksiä, joskus jopa saman keskustelun aikana. Vaikka käyttäisitte jo edellä esitettyjä vastauksia muihin kysymyksiin, kannattaa siis pitää vastaus valmiina myös tähän.

Oleellisinta on muistaa, että varmin tapa miellyttää retorisen kysymyksen esittäjää on antaa hänelle vastaus. Miehenä on valitettavasti tunnustettava, että joukossamme on kuin onkin tunteettomia ja naisia huonosti kohtelevia yksilöitä, ja kysymys on siksi ihan aiheellinen. Siksi sitä ei kannata sivuuttaa, vaikka se on myös tavattoman yleistävä ja siksi kovin epäreilu. Kannattaa nousta tilanteen yläpuolelle ja antaa moinen ahdasmielisyys anteeksi iloisena siitä, että voi itse olla ilahduttava poikkeus moisesta stereotypiasta. Parasta onkin välttää turhaa ankaruutta harhaluulon korjaamisessa, ja sen sijaan osoittaa oma huumorintaju leikittelemällä asialla. Ei menekään kuin hetki, ja nauratte jo varmasti molemmat koko asialle.

    V: "Ja pöh, telaketjufemakoiden höpinää."

 
Toivon vilpittömästi tästä olevan paljon apua ja kannustan jokaista rumemman sukupuolen edustajaa kokeilemaan näitä vastauksia rohkeasti kotona. Silkkaa vaatimattomuuttani en tietenkään halua omia kunniaa parisuhteenne uudesta kukoistuksesta, joten voitte jättää lähteen mainitsematta.

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

:D :D :D :D :D
Oot sä kyllä aika ihana. :D

DorianK kirjoitti...

Tietysti, mutta tämän koulutusmoduulin ansiosta muillakin on siihen nyt yhtäläinen mahdollisuus.

Tiina kirjoitti...

Ja jalokin vielä.

Kellonajasta päätellen kirjoitin tuon aiemman kommentin tultuani baarista kotiin, mutta pysyn kyllä sanojeni takana näin päivänvalossakin.

DorianK kirjoitti...

Pahus. Minun pitikin kuittailla tuosta kellonajasta jotain, mutta unohdin.

(Tai siis tietysti niin, että mielessäni käväisi kuittailla asiasta, mutta olen liian herrasmies tehdäkseni moista.)