lauantai 29. joulukuuta 2007

I Started Something I Couldn't Finish

Kuten rakas ystäväni Ludvig Wittgenstein totesi, Kalliossa täytyy olla jokin musta aukko, joka imee kaiken käytettävissä olevan ajan. Päädyin tähän modernin fonetiikan perusteita koko lailla vavisuttavaan paljastukseen laskemalla erinäisiä objekteja — joista kaikki eivät ehkä ole aivan fyysisiä — kotoani. Sormien loputtua kesken operaation ajattelin jatkaa tunkkimiehen kirjanpitoa blogini puolelle. Löysin:  • 20 katsomatonta DVD:tä (VHS-nauhoituksia on katsomatta jostain 15 vuoden takaa, joten niistä en edes ala...)

  • 60 katsomatonta ohjelmaa digiboksin levyllä

  • 18 lukematonta erään pääkaupunkiseudulla ilmestyvän lehden viikkoliitettä, joiden lukeminen on minulle jostain syystä pakkomielle

  • 27 lukematonta kirjaa (jotka haluaisin lukea) kirjahyllyissä

  • 20+ lukematonta numeroa sitä ainoata lehteä, jota varsinaisesti tilaan

  • 18 kynttilälyhtyä, joissa ei ole ikinä poltettu kynttilää (en tiedä, miten tämä liittyy muuhun listaan, mutta ei se mitään)

  • jne.


Mihin häviää kaikki se vapaa-aika, joka yleensä käytetään omista enemmän tai vähemmän viihteellisistä harrasteista ja hankinnoista nauttimiseen? Itse veikkaan salaliito-oravaa, jonka takana on se sama pesukone, joka aina syö toisen yksilön jokaisesta sukkaparista.

Parempia teorioita saa esittää.

(Muokattu 30.12. lisäämällä pari merkityksetöntä sanaa puhtaasti tekstin visuaalisen ilmeen parantamiseksi. Tiedän, olen outo, mutta olen näennäisesti myös esteetikko.)

(Kuva: Bartholomäus Bruyn: Vanitas)

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinullahan tuntuu olevan ylimääräistä aikaa yllin kyllin, kun ehdit lukemattomia/katsomattomia jne. objekteja laskeskelemaan! :p

Sari

DorianK kirjoitti...

Yritetäänkös sitä olla näsäviisaita?

Aikaahan näihin laskuoperaatioihin ei mennyt kuin tovi, ja siinä ajassa en olisi ehtinyt pienentää mitään noista saldoista. (Mistä tulikin mieleeni, että tuon kirjoituksen aikana digiboksin ohjelmasaldo nousi 61:een.) Sitä paitsi yhtenä uutena summana voisin laskeskella blogikirjoituksia, jotka voisin (tai olisin voinut) kirjoittaa. Näiden lyhyiden laskutoimitusten ansiosta sellaisten kirjoitusten kasa pieneni yhdellä, joten laskeskelu oli kuin rahan viemistä pankkiin. Kyse on siis priorisoinnista, rakas Wats... Sari.

Teorioita saa yhä esittää — mikä ei tietenkään tarkoita, että pitäisin niistä omaani enemmän.

Soli kirjoitti...

Tutulta kuulostaa, menenpä laskemaan omat vielä-jonakin-päivänä-teen-tämän -asiani...siis eihän se tosiaankaan vie yhtä paljon aikaa kuin listan lyhentäminen, ikävä kyllä. Tietysti ihmiset, jotka tekevät listoja, eivät saa aikaan niin paljon kuin ihmiset, jotka vain tekevät eivätkä laske, mutta..tuota..onhan se hyvä tietää mitä kaikkea on tekemättä, varsinkin näin uuden vuoden kynnyksellä...Itse asiassa tuohan on ihan meemin aloitus! Kaikki tunnustamaan omat "I started something I couldn't finish" -listansa!

Soli kirjoitti...

Ziisös, mulla on hyllyssä 90 kirjaa jotka haluaisin jonakin päivänä lukea!!!Ja se on vasta proosaosasto!

DorianK kirjoitti...

Tutulta kuulostaa, menenpä laskemaan omat vielä-jonakin-päivänä-teen-tämän -asiani...

Laskeminen on helpompaa ja nopeampaa, jos keskittyy todellakin vain (lähes) konkreettisiin objekteihin. Toki voisin listata myös harrastukset tai muut projektit, joita en ole vielä aloittanut, tai tulevat ex-vaimot, jotka vielä ovat naimatta (siviilisäädyllisessä(kin) mielessä), mutta silloin liikuttaisiin jo mielestäni hankalammin laskettavissa ja epävarmuuden varjostamissa asioissa. No, ehkä nuokin listat voisi tehdä, ja ne eläisivät yhtä lailla kuin omassa listassani esitetyt asiat.

Tietysti ihmiset, jotka tekevät listoja, eivät saa aikaan niin paljon kuin ihmiset, jotka vain tekevät eivätkä laske, mutta..tuota..onhan se hyvä tietää mitä kaikkea on tekemättä, varsinkin näin uuden vuoden kynnyksellä...

Aivan. Mutta jos ottaa pyhäksi velvollisuudekseen ensisijaisesti lyhentää listaa muista mieleen juolahtavista mielihaluista kulloinkin välittämättä, saa todennäköisesti muutettua elämäänsä mukavasti kurjempaan suuntaan. Kaikki joukolla kokeilemaan velvollisuudentuntonsa rajoja!

Itse asiassa tuohan on ihan meemin aloitus! Kaikki tunnustamaan omat "I started something I couldn't finish" -listansa!

Tuli se itsellekin mieleen, mutta en tietenkään halua yllyttää ketään moisiin tekoihin. Ideaa saa toki kuitenkin lainata vapaasti. (Rojaltit voi maksaa suoraan tilille.)

Ziisös, mulla on hyllyssä 90 kirjaa jotka haluaisin jonakin päivänä lukea!!!Ja se on vasta proosaosasto!

Minulla tuo 27 kirjan lista koostuu 22 jokseenkin humanoidisesta proosateoksesta (ja sisältää itse asiassa muutaman sarjakuvaksikin ehkä luokiteltavissa olevan teoksen) ja 5 opiskelu- ja työalaan liittyvästä opuksesta. Myös jälkimmäisistä valitsin toki vain ne, jotka oikeasti haluaisin lukea.

Kirjalistan mitätön koko ei ehkä johdu niinkään siitä, että olisin lukenut kirjojani ahkerasti, vaan siitä, ettei minulla niitä ylipäätään ole kovinkaan paljon. Tämän paljastuksen myötä kariskoot loputkin rippeet sivistyneisyyteni illuusiosta.

Soli kirjoitti...

Kukas se nyt kissan häntää laskee, ei tuollaisia pidä käydä tunnustamaan, varsinkaan itselleen! Tässähän on kyse vain sattumanvaraisesti kokoontuneen kirjahyllyn sisällöstä. Emmehän edes yritä laskea, montako lukuhaluttavaa opusta löytyisi lähikirjastosta -mielenrauhani meni nuoruudessa vuosiksi siitä ajatuksestakin, enkä aio ahdistua siitä enää...

DorianK kirjoitti...

Emmehän edes yritä laskea, montako lukuhaluttavaa opusta löytyisi lähikirjastosta -mielenrauhani meni nuoruudessa vuosiksi siitä ajatuksestakin, enkä aio ahdistua siitä enää...

Onneksi emme. Vielä enemmän pienen järkkyneen mieleni rauha menisi niitä potentiaalisia tulevia ex-vaimoja laskiessa, vaikka lukumäärä toki olisi vaaditun kahdensuuntaisen kiinnostuksen takia aika paljon kirjaston opusten määrää pienempi...

Sitä paitsi voin puolustaa sivistyneisyyteni imagoa kertomalla, että hyllyyni on jo varattu viisi uutta lukematonta kirjaa (joita niitäkään en tosin "ehdi" varmastikaan lukea vuosiin —blog. näenn. turh. huom.).

Soli kirjoitti...

"Vielä enemmän pienen järkkyneen mieleni rauha menisi niitä potentiaalisia tulevia ex-vaimoja laskiessa"
Tuohon tarvitset asennekorjausta DorianKulta, niitä ei pidä listata vaan testata, nyt reippaana poikana kaikkia naimaan vaan, eihän se lista siitä pitenen ennenkuin heidät on exiksi saatettu...

DorianK kirjoitti...

niitä ei pidä listata vaan testata, nyt reippaana poikana kaikkia naimaan vaan, eihän se lista siitä pitenen ennenkuin heidät on exiksi saatettu...

Hyi, minkälaisia siviilisäädyttömyyksiä täällä taas viljellään! Miten minusta tuntuu, että kommenttilaatikkooni eksyy nykyään vain kaiken maailman (no, ainakin kotimaan) riettailijoita?

Mutta kaipa se sitten on pakko, kun kerran käsketään...