keskiviikko 19. joulukuuta 2007

Half a Person

Pidän siitä, että ihmiset ovat rehellisiä. Erityisen hienoa on se, jos naiset ovat rehellisiä. (Enkä nyt yritä vihjata, että naiset eivät mahtuisi ihmisen käsitteeseen, jos joku tuon niin tulkitsi.) Joskus totuus saattaa kuitenkin olla julma ja tehdä kipeää.

Sitä se teki esimerkiksi tänään, kun kuulin, että sovittamani housut "sopisivat paremmin sellaiselle, jolla on ihan kunnon takapuoli". On järkyttävää herätä huomaamaan, että hanurini ei ehkä olekaan absoluuttisen objektiivisesti katsottuna vain kuolattava ja kiinteä muistutus siitä, että jumalia on sittenkin olemassa, vaan mahdollisesti jotain muuta kuin "kunnon takapuoli". Sitä paitsi neito oli oikeassa, ja toiset housut istuivat minulle paljon paremmin, joten ostin ne. Pöh. No, ainakin ostamani housut ovat paremmat minun istumalihaksiani ihastelevien kannalta (mikä tiedoksi saatettakoon ja yleisesti levitettäväksi faktaksi mainittakoon).

Absoluuttisista ja hämmentävistä totuuksista tuli mieleeni eräs hiljattain historiaan siirtynyt lauantai, jolloin istuimme ystäväni kanssa tuopposilla ja keskustelimme elämän suurista mysteereistä. Tai no, lähinnä minä keskustelin. Ystäväni lähinnä kiemurteli häpeissään ja yritti selvästi antaa mielikuvaa, ettei tunne minua. Ongelma ei ilmeisesti ollut pikainen elokuva-arvostelu, jossa haukuin Neil Gaimanin Stardust-kirjasta tehtyä leffaa liian imeläksi versioinniksi. Ilmeisesti pikaista muualle pääsemisen toivoa aiheutti lähinnä illan toinen kiehtova ja ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta oleellinen pohdinta, eli merenneitojen genitaalien sijainti ja/tai rakenne.

Valitettavasti koulun biologiantunneilla keskityttiin johonkin epäoleellisuuksiin ja tällaiset tärkeät asiat sivuutettiin. Vaikka faktatieto on hataraa ja kuvallinenkin todistusaineisto näiltä osin varsin (etten jopa sanoisi "harmittavan") vähäistä, lienee kuitenkin syytä olettaa, että nämä iloiset pyrstökkäät ovat kaikin puolin asiallisesti varusteltuja — myös vesirajan alapuolella, jos tällainen merellinen ilmaisu näin vulgäärissä yhteydessä sallitaan.

Tätä voitaisiin perustella jo silläkin, että ilman kattavaa ja perinpohjaista miehiseen sukupuoleen vetoamista merenneitojen maine tuskin olisi sitä, mitä se on merimiesten keskuudessa aina ollut. Toisaalta jos ajatellaan miesten aivotoimintaa ja esimerkiksi yläosattomissa keikistelevien naisten tarjoamien autopesujen suosiota, ei merenneitojen, noiden meriemme viehättävien topless-seireenien, suosio ehkä sittenkään yllätä, vaikka hameen alta ei löytyisikään mitään suomuja kummempaa.

Toki voisin olla tylsä ja perustella luuloja myös sillä, että merenneidotkin tuntuvat lisääntyvän. (Eivät ehkä juurikaan määrällisesti, mutta jollakin muotoa kuitenkin.) Olihan sillä kuuluisallakin tapauksilla niin isä, sisaria kuin isoäitikin. Ja turha tulla selittämään haikaroista, jotka tekevät toimituksia myös merille. En minä sentään mihinkään mielikuvitusolentoihin usko.

Onneksi minun ei kuitenkaan tarvitse sekoilla ja nolata itseäni yksin, vaan sama kysymys on askarruttanut myös muita bittiavaruuden ihmemaassa. Ja mikä vielä riemukkaampaa (tai pelottavampaa), joku on myös päättänyt kertoa näkemyksensä (eli totuuden, koska se on Internetiin kirjoitettu) aiheesta. Sinne siis tutustumaan seikkaperäiseen selvitykseen — joskin jälleen ilman asiaankuuluvaa kuvitusta.

Tämän jälkeen lienemme kaikki viisaampia, tai ainakin enemmän höyrypään maineessa kuin aiemmin.

(Kuva: John William Waterhouse: A Mermaid)

7 kommenttia:

Eufemia kirjoitti...

Tämä on jo selvitetty Futuramassa:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Deep_South_(Futurama)
(Miksei Blogger enää anna linkittää kommenteissa?) Merenneidot lisääntyvät kuin kalat, laskevat mätinsä, jonka merenmiehet sitten hedelmöittävät maidillaan.

DorianK kirjoitti...

Niinpä tietysti. Sen lisäksi, että pohdintani eivät enää olleet mitenkään historiallisesti merkittäviä, en edes päätynyt merkittävimmälle aihetta käsittelevälle sivulle. Ja tuon Futuraman jaksonkin olen nähnyt, vaan enpä muistanut sitäkään. Hyvissä kantimissa oli sitten tämäkin kirjoitus.

(Linkitys kommenteissa vaikuttaisi kyllä onnistuvan.)

Alcinoe kirjoitti...

Minä olen melko vakuuttunut, että kaikki tässä yhteydessä mainitut lähteet ovat väärässä. Koska minä sen sijaan olen aina oikeassa, aion piakkoin panna merenneitojen elimet ojennukseen. Kiitos inspiraatiosta.

DorianK kirjoitti...

Hyi! Tänne sitä vain tullaan puhumaan elimistä ja panemisesta (ojennukseen). Mitä mahtavat kaikki lukuisat lapsilukijani nyt lainkaan kuvitella siveästä blogistani?

(Noh, todennäköisesti piltit vain odottavat Oikeaa Totuutta asiasta yhtä innoissaan kuin minä.)

DorianK kirjoitti...

Mainittakoon, että lupauksensa mukaisesti Alcinoe on nyt esittänyt oman näkemyksensä (joka myös Oikeana Totuutena tunnetaan).

Alcinoe kirjoitti...

Ach, niiden lapsilukijoiden mieli on jo turmeltu, viis niistä.

Oikea Totuus on arvoiseni sisäänheitto, kiitän siitäkin.

DorianK kirjoitti...

Ikään kuin täällä yritettäisiin vihjailla, että olen täällä itsekseni ja omasta aloitteestani turmellut lapsilukijoita. Moiset väitteet ovat täysin hävyttömiä!

(Kiitän kuitenkin kehuista, jos ne vaikka pitävätkin paikkansa.)