torstai 13. elokuuta 2009

You drive me mad

Tänään aamulla lukaisin julkisen kulkuneuvon nimeä kantavasta ilmaisjakelulehdestä uutisen, joka taitaa löytyä täsmälleen samanlaisena myös toisen ilmaisjakelulehden sivuilta. Otsikko kertoo jo kaiken oleellisen: "Espoolaismies narahti kortitta ajosta 13. kerran". Viimeinen lause on puolestaan kuin suoraan sunnuntaihartauden loppukevennyksestä: "Häntä epäillään kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta."

Niinpä niin. Lopetuksen ymmärrän (siis jutun, en tuon autoilevan nilkin — tai tarkemmin ajatellen ymmärtäisin melkein senkin), sillä kaikkihan ovat syyttömiä, kunnes toisin on todistettu. Jostain saunan takaa hiipii kuitenkin mieleeni kysymys siitä, miten ihmeessä sama ihminen voi ajaa kortitta 13. kertaa, henkilön iän huomioon ottaen todennäköisesti vieläpä melko lyhyen ajan sisällä. Vastaus ei ole hiipinyt mieleen vielä mistään.

Mutta kaipa tuollaisen ihmisen lukitseminen jonnekin autottomaan tilaan olisi sitten suuri oikeusmurha ja rikkoisi tämän lupsakan vapaa-autoilijan ihmisoikeuksia pahemman kerran. Onneksi kuljettajaa voidaan sentään kuitenkin rangaista tuntuvasti ottamalla häneltä kortti po...

Öh.

Ei kommentteja: