keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Psykon analysointi -meemi

Tämä postaus näyttää olevan viideskymmenes tässä blogissani. Onneksi päätin valita aiheeksi jotain niin nerokasta kuin meemin, johon olen jo tavallaan lupautunut jossain toisaalla.

Näillä mennään:

  1. Vastaa nimelläsi ja minä kerron sinusta jotain.

  2. Kerron sinulle, mikä bändi/elokuva muistuttaa minua sinusta. (Yrittänen kertoa molemmat, jos kykenen)

  3. Keksin jotain yhteistä/samaa intressiä mitä meillä on.

  4. Kerron mistä saattaisin kadehtia sinua.

  5. Kerron ensimmäisen muistoni sinusta.

  6. Kerron sinulle eläimen, josta tulet mieleeni.

  7. Kysyn sinulta jotain, mitä olen halunnut kysyä.

  8. Jos teen tämän sinusta, laitathan tämän blogiisi.

Koska maailmassa on ehkä yksi ihminen, joka tulee mieleeni tietyistä eläimistä, lienee pakko vastata ainakin tuohon kysymykseen käänteisesti, eli kertoa eläin, joka tulee mieleen ihmisestä. Sama saattaa hyvinkin päteä myös noihin korkeakultturelleihin tai viihteellisiin yhteyksiin. Viimeisen kohdan osalta kukin voi itse toimia omantuntonsa mukaan ja pyrkiä ainakin välttämään ikuiset silmukat.

Jos lukijani siis haluavat pistävää analyysiani itsestään, he voivat ilmoittautua. Lupaan ainakin yrittää vastata tarvittaessa vaikka molemmille.

Lopuksi vielä vastaukset yllä mainituissa lähteissä esitettyihin kysymyksiin. Täytyy sanoa, että minua ei päästetty laisinkaan helpolla. Helppojen yhteenlaskutehtävien sijasta sain tällaisia:


Mitä inhoat?

Ilmeisesti "kaikkea & kaikkia" ei tällä kertaa riitä? Siinä tapauksessa toimin esimerkillisen egoistin tavoin ja nimeän pari omaa piirrettäni: inhoan tapaani olla unohtamatta asioita, joihin en voi itse vaikuttaa ja — ehkä sama asia hieman yleisemmällä tasolla — tapaani tehdä varsin yksinkertaisistakin asioista itselleni liian vaikeita.

Jos ainoa synti on typeryys, miten ikävyys voi olla ainoa synti, johon ei ole anteeksiantoa?

Kysymys oli kolpm... koplm... monimutkainen, ja tipahdin kärryiltä suunnilleen toisen sanan kohdalla. Yritän kuitenkin vastata. Jos ainoa synti on typeryys ja ikävyys on ainoa synti, on — Aristoteleen syllogismien linjaa noudattaen — ikävyyden oltava typeryyttä. (On kuitenkin huomattava, että se ei välttämättä ole ainoaa typeryyttä, eli kyseessä on implikaatio eikä ekvivalenssi.) Ja typeryyttä ei pidä ikinä antaa anteeksi, mikä tukee lähtöoletusta, joten täysin pätevä kehäpäätelmä on valmis. MOT.

8 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

No ilman muuta ilmottaudun mukaan tähän ilonpitoon, mutta en kyllä enää jatka tätä omassa blogissani.
Ensimmäinen kerta käy erheestä, mutta toinen olisi jo typeryyttä.

Alcinoe kirjoitti...

Toinen molemmista ilmoittautuu, mutten minäkään enää ristiinlinkitä, vaan vastaan täällä.

Jos ja vain jos, on logiikan perusteet suoritettu, niin, logiikan perusteista on iloa. Logiikan perusteista on iloa. SIIS: On logiikan perusteet suoritettu.

DorianK kirjoitti...

Minäpä vastailen nyt ihan kommenteissa. Kommentoida saa toki myös samaan putkeen.

1. Tiinalle menee. ("Kerron sinusta jotain" on varmaankin tarkoitus kattaa seuraavissa kohdissa, joten en kerro sinusta tässä sen enempää.)

2. Pumppujahan olisi varmaan useampia, mutta olkoon ykkönen nyt Lissu ketjuissa. Elokuva on Singles — ei nimensä tai juonikuljetuksensa takia vaan muista syistä.

3. Bloggaaminen olisi varmaan vähän laimea yhtäläisyys... Musiikkimaun osittaisen päällekkäisyyden lisäksi ymmärtääkseni myös sointujen satunnainen tuottaminen instrumentein ja opiskeluala natsaavat.

4. Ainakin allekirjoittaneeseen verrattuna (elämän)asenteesi vaikuttaa aika huolettomalta eikä turhan stressaavalta. Sitä saattaisin kadehtia, ellei kyseessä ole ihan omissa silmissäni oleva harha.

5. Saattaa olla, että olin lukenut jokusen kommenttisi Brimilässä jo ennen sitä, mutta uskoakseni blogiisi päädyin sitä kautta teidän yhteisen (Cthulhu-)pullasynkkauksenne viitoittamana.

6. En nyt lainkaan käsitä, mistä tällainen mielleyhtymä voi mieleen tulla, mutta kaipa minun on mainittava kissa(t).

7. Mitä haluaisit tehdä leipäsi eteen (jos unohdetaan kaikki mahdolliset esteet sen tieltä ja oletetaan, että sinulla olisi edellytyksiä pärjätä missä tahansa ammatissa)?

DorianK kirjoitti...

Seuraava potilas.

1. Uhri on Alcinoe. Jotenkin blogisi yhdistyy mielessäni kovasti fantasiaan, mikä saattaa paistaa vastauksista "hieman" läpi.

2. Leffa on ajankohtaisuuden(kin) takia Stardust. Musiikki on huomattavasti hankalampi kysymys, ja mahdollisista omista musiikkiin liittyvistä kirjoituksista täysin riippumatta kallistun jonkin eteerisen fantasiahuminan puoleen. Osin LotR-soundtrackin takia voisin siis nimetä vaikka Enyan ja pistää kaveriksi vielä Vangeliksen.

3. Voisin tietysti nimetä (huonot) kaksimielisyydet, mutta ne taidamme jakaa lähes kaikkien bloggaajien kanssa. Siispä nimeän "töissä on oltava siedettävää, prkl" -asenteen, josta ei luovuta, vaikka työkaverit esihenkilöitä myöten olisivat idiootteja.

4. Elämän tasapainoisuudestani niin yleisen tilanteen osalta kuin päänsisäisesti. Erityisesti mieleen tulee vastauksesi kysymykseen "Oletko mustasukkainen?"

5. Kyllä se oli kommenttisi liittyen erääseen merenneitoaiheeseen. Lupasit paljastaa oikean vastauksen, ja sen myös teit.

6. Lohikäärme. (Puhtaasti fantasiamielikuvien takia, eikä niinkään luonteeseen tai muihin piirteisiin viitaten.)

7. Mitä et tekisi mistään hinnasta? (Koska veikkaan, että kokonainen lista olisi aika pitkä, voit valita jonkun suosikki-inhokin sen kärkipäästä.)

Tiina kirjoitti...

Logiikka on muuten hieno asia elämässä. Vähänkö mä rakastan logiikkaa!

Kiitos Lissusta ketjuissa (se todellakin on ykkönen) ja Singlesistä. Tuo Singles itse asiassa on suuri syyllinen nykyiseen tärähtäneisyyteeni. Tuossa pari vuotta sitten minä ajelehdin vailla suuntaa musiikin aalloilla. Paljon oli kaikkea hyvää, mutta mikään ei oikein kolahtanut kunnolla. Sitten yksi kaunis ilta televisiosta tuli tuo Singles ja iso aalto heitti minut jonnekin 90-luvun alkupuoliskolle vanhojen, jo pölyyn hautautuneiden c-kasettieni luokse ja tajuntani räjähti. Saatoin lyödä pääni siinä samalla vähäsen, mikä selittäisi aika paljon.

Ahaa, opiskeluala natsaa. Jännittävää.

Jos mikä tahansa olisi mahdollista, niin haluaisin tienata leipäni taidemaalarina. Tämä tietysti edellyttäisi sitä, että osaisin maalata ja että ne vielä sen lisäksi myisivät kuin häkä. (Miten häkä muuten myy?) Asuisin jossain Pariisin kattohuoneistossa kissan ja punaviinipullon kanssa, ja maalaisin aina öisin.

Toinen vaihtoehto voisi olla jonkinlainen entisöinti. Vaikka huonekalujen tai kultaisten kirkon tornien entisöinti. (Se yksi kahvimainos on tehnyt minuun vaikutuksen).

Tulipas seikkaperäinen selostus.

DorianK kirjoitti...

Logiikka on muuten hieno asia elämässä. Vähänkö mä rakastan logiikkaa!

"Logiikka on paras rakastajani, mutta yksiavioinen en ole", tjsp. sanoi melkein joku nainen joskus. Garbo tai West tai Dietrich tai joku niistä. Tai ehkei.

Tuo Singles itse asiassa on suuri syyllinen [...]

Ei toki tarvitse puolustautua. Se on ihan normaalia ja sitä sattuu joskus kaikille.

(Miten häkä muuten myy?)

Halvalla, mutta tiskin alta.

Asuisin jossain Pariisin kattohuoneistossa kissan ja punaviinipullon kanssa, ja maalaisin aina öisin.

Sitoutuminen yhteen kissaan on ymmärrettävää ja normaalia, mutta uskollisuus yhdelle punaviinipullolle saa jopa minut ihailemaan ja kadehtimaan moista moraalia.

Toinen vaihtoehto voisi olla jonkinlainen entisöinti. Vaikka huonekalujen tai kultaisten kirkon tornien entisöinti. (Se yksi kahvimainos on tehnyt minuun vaikutuksen).

Tulipas seikkaperäinen selostus.


"Samalla ammattitaidolla ja rakkaudella kirjoitetaan myös blogikommentit."

Tuo on kai muuten aika yleistä, että haaveillaan jostain konkreettisesti käsin tehtävistä töistä. Itselläkin on joitain sellaisia haaveita silloin tällöin. En tiedä, onko kyse vain vaihtelun kaipuusta vai halusta saada kätensä kunnolla rasvaan päivittäisen herkistelyn sijaan. Konttorirotan kirous, tai jotain.

Alcinoe kirjoitti...

Fantasia on tainnut lisääntyä roimasti blogini alkuajoista. Sitä tosin taitaa olla oman pääni sisässä enemmän kuin genrenä harrastuksissani. Mielenkiintoista, että LOTR tulee taas esiin, josko minä olen hiukan mahtipontinen tjtn. =) Lohikäärme olen ilomielin!

Pistipä miettimään. Koskaan en noudattaisi lakia, normia tai toisen ihmisen toivomusta vain sen takia, että sellainen on olemassa.

Enkä minä mielelläni mistään hinnasta lukisi laajalti venäläisiä klassikoitakaan.

DorianK kirjoitti...

En tiedä, mistä se fantasiaimago päähäni on iskostunut, mutta kaipa vaikuttimina ovat olleet niin tekstisi kuin blogisi ulkoinen habitus. LotRaus taisi tulla mieleen ihan puhtaasti jonkun muun sanomisista kommenteissasi.

Vastauksesi heijastelee taas niitä kadehdintani kohteita. No, ainakin tuo ensimmäinen. Venäläisistä klassikoista osaan kieltäytyä sujuvasti itsekin.