keskiviikko 10. lokakuuta 2007

Hang on to Your IQ

Sain tuttavaltani linkin animaatioon, jonka löydätte1 vaikka täältä, ja siihen liittyvän teorian, joka on luettavissa ainakin täällä. Ennen kuin paljastelen itseäni (valitettavasti vain "tuloksieni" osalta), kannattanee käydä vilkaisemassa kuvaa, jos haluaa yrittää testata tuolla itseäänkin.

Ja sitten siihen tulokseen: typyhän pyöri aluksi sitkeästi tasan yhteen suuntaan, myötäpäivään. Vaikka hampaat irvessä sain neitiä lopulta kontrolloitua mieleni mukaan (mihin tietysti pyrin myös oikeassa elämässä), jäi alkuperäinen tilanne ja varsinkin sen selitys hämäämään. Jos tuota varsin yksioikoista tulkintaa uskoisi, minä käyttäisin enemmän aivojeni oikeaa puoliskoa, ja siis olisin enemmän tunteiden ja mielikuvituksen kuin logiikan ja faktojen varassa. Lisäksi arvostaisin enemmän riskejä kuin tuttua ja turvallista.

Lienee turha sanoa, että mielestäni koko tuon aivoselityksen on oltava kauheaa tuubaa.


1Teeskentelen sitkeästi, että minulla on useita lukijoita

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä se lukija:-)

Tuubaa tietysti, tuollaiset jäykät "maailma-on-kahtia-ylhäältä-alas-asti" -dikotomiat. Minusta tuossa hauskassa neidin pyörittelyssä on kyse vain jonkinlaisesta havainnoinnin ja ajttelun joustavuudesta, ja siitäkin vain siinä suhteessa, saako neidin kääntymään, ja miten helposti.

DorianK kirjoitti...

Tuo kerran omaksutun suunnan muuttaminen on tosiaan kiintoisa tehtävä, ja itselleni se oli aluksi hankalaa. Toisaalta onhan tuo ensimmäiseksi nähdyn pyörimissuunnan "valinnan" syiden pohdintakin mielenkiintoista.

Itse en vain usko, että se juurikaan liittyy (ainakaan suoraan) aivopuoliskoihin. Suurin vaikutin pyörimissuuntaan tuntuisi olevan se, mitä kohtaa kuvassa katsoo. Toki voidaan taas väittää, että se ensimmäinen katsomiskohta valitaan aivopuoliskojen toimintojen perusteella...

Laura kirjoitti...

Monikon käytön aiheellisuus on todistettu!

Testasin itseni jo muutama päivä sitten ikkunaiineksen sivulla. Näin ensimmäisellä kerralla tytön pyörivän ainoastaan vastapäivään, sen jälkeen olen nähnyt tytön pyörivän ainoastaan myötäpäivään.

En tiedä aivoselityksen oikeellisuudesta. Varmaan minulla on... aivot. En ole siitä kylläkään aina varma.

DorianK kirjoitti...

"Monikon käytön aiheellisuus on todistettu!"

Hienoa. Me olemme tyytyväisiä ja kiitämme.

"En tiedä aivoselityksen oikeellisuudesta. Varmaan minulla on... aivot. En ole siitä kylläkään aina varma."

Hmm. Ehkä testin tarkoituksena siis onkin tutkia, omaako aivot tai käyttääkö niitä lainkaan.

Vaihtuvat tulokset aiheuttavat kuitenkin tulkintaongelmia. Ehkä minä olen saavuttanut jonkin korkeamman tietoisuuden tason (tai näppäriä jedi-voimia), kun osaan naksauttaa aivoni päälle ja pois hetkessä.

Kieltämättä pidän tästä tulkinnasta.