keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

A Time to Be So Small

Koska eräs bloggauspalvelu saattaa joskus alkaa kangerrella kesken elintärkeiden ja taiteellisesti merkittävien hengentuotteideni tuottamisen, kirjoitan poikkeuksetta kaikki postaukseni ensin tavallisella tekstieditorilla, josta sitten kopioin ne valmiina romaaneina verkkopalveluun. Joskus tämä tapa onkin säästänyt minut teknisiltä harmeilta.

Joskus käy toisinkin. Juuri kun tovi sitten viimeistelin (eli olin lähes puolessa välissä) nälänhädän ratkaisevan (eli naisia halventavan) kirjoitukseni, päätin irrottaa koneessa kiinni olleen puhelimeni, josta rakkine kiitti leikkaamalla totaalisesti kiinni. Minähän en mitään automaattitallennuksia käytä, joten koko kirjoitus hävisi huonojen kirjoitusten muistolehtoon.

Ei harmita yhtään. Ei edes se, että tässä nimeltä mainitsemattomassa polkkauspalvelussa kirjoitus tallentuu minuutin välein, enkä tätä käyttäen olisi itse asiassa menettänyt sanaakaan tuotoksestani.

Täytyy tosin myöntää, että tämä salaliitto minun kirjallista lahjakkuuttani vastaan saattoi olla lukukokemuksen kannalta pelkästään hyvä asia.

6 kommenttia:

nona kirjoitti...

nälänhädän ratkaisevan (eli naisia halventavan)
Naisia pataan, senkin misovore (misogynist+carnivore)? Nyt olet ymmärtänyt lihan himon [sic] ihan väärin, miesparka...

Tiina kirjoitti...

Niin no... Voiko syyttää kuin itseään, jos ei käytä automaattitallennusta?
Juuri se on nimittäin siinä nimeltä mainitsemattomassa bloggauspalvelussa pelastanut tekstini sekä hermoni niin monta kertaa ja olo on suorastaan autuas erään toisen nimeltä mainitsemattoman bloggauspalvelun käytön jälkeen.

Alcinoe kirjoitti...

Olisipa erikoista olla kyvyiltään ihan jumala ja saada tietoisuuteensa kaikki vahingossa tallentumattomat tekstit kautta aikojen...

vaikka mitäpä minä niillä tekisin, kun itse kuitenkin suollan tätä priimalaatua takuuvarmasti ja tappotahtiin.

DorianK kirjoitti...

nona,

Naisia pataan, senkin misovore (misogynist+carnivore)?

Minä olen niin nuori ja tottunut nuorison käyttämään kieleen, että jonkun "pistäessä naisia pataan" mieleen ei ensimmäiseksi tule syöminen. (Keskittymällä tuohon ilmaukseen yritän tietenkin johtaa huomion pois johtopäätöksesi tarkkanäköisyydestä ja osuvuudesta.)

Nyt olet ymmärtänyt lihan himon [sic] ihan väärin, miesparka...

Se selittäisikin itse asiassa aika paljon...

DorianK kirjoitti...

Tiina,

Voiko syyttää kuin itseään, jos ei käytä automaattitallennusta?

Toki voi. Muiden syyttäminen joka päivä pitää lääkärin kerran päivässä. Tai jotenkin niin.

Aika harvassa perustekstieditorissa tuota automaattitallennusta on. Käyttämästäni editorista se tosin löytyy, ja mainitun tragedian jälkeen laitoinkin sen päälle.

Tietysti voisin myös alkaa kirjoittaa tekstit suoraan käyttämäni blogipalvelun sivustolla, mutta aiemmin se on johtanut joskus vastaaviin harmeihin. Tältä osin tilanne lienee kääntynyt päälaelleen.

Sitä paitsi minulla on pinttynyt tapa yrittää olla kirjautuneena erilaisille sivustoille vain tasan sen aikaa, kun niitä käytän. Pitkä luomissessio palveluun kirjautuneena tuntuu jotenkin vieraalta. (Ja esimerkiksi nämä kolme kommenttiani kirjoitin Notepadissa ennen niiden kopioimista blogiin. Tiedän, olen outo.)

DorianK kirjoitti...

Alcinoe,

luulen joidenkin tekstien katoamisen olemattomiin olevan pelkästään hyvä asia. Itse olin eilen kahden vaiheilla, pitäisikö tekstiä yrittää muistella ja kursia uudestaan kasaan vai heittää pyyhe suosiolla kehään.

Totesin, että ehkä tapahtunut oli viesti korkeammilta voimilta ja minun tulee olla julkaisematta kyseistä tekstiä. Ehkä se nousee pintaan uudestaan uudessa muodossa, jos koen sen niin tärkeäksi.